Spring rolls z wędzonym łososiem

4.5 (140 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Szybka i zdrowa przekąska w stylu azjatyckim

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 12 arkuszy papieru ryżowego
    6 plastrów wędzonego łososia podzielonych na pół /około 100g/
    1/2 niedużej kapusty pekińskiej
    1 ogórek
    2 ostre papryczki
    1 łyżka octu ryżowego
    1 łyżka sosu rybnego
    1/2 łyżeczki brązowego cukru
    2 łyżki ziaren sezamu uprażonych na suchej patelni
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Spring rolls z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryczki myjemy i tniemy w cienkie plasterki/paseczki. Pestki zostawiamy lub usuwamy /w zależności od tego, czy lubimy bardziej, czy mniej ostre smaki/. Ogórka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę bądź słupki. Kapustę pekińska drobno szatkujemy, mieszamy z papryczką, ogórkiem i zalewamy marynatą przygotowana z wymieszanego octu, sosu rybnego i cukru. Arkusze papieru namaczamy w ciepłej wodzie, układamy na desce i na środku rozkładamy farsz w kolejności: łosoś, warzywa. Zawijamy boki do środka a następnie rolujemy od góry na dół. Posypujemy sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Łosoś wędzony Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować