Sos pomidorowy z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Proste, a jakie dobre. Któż nie lubi makaronu z sosem. Podałam go z pieczarkami, a mielone zrobiłam z piersi z kurczaka. Dzięki temu jest delikatne w smaku.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 ml passaty pomidorowej
    2 cebule
    70 dkg piersi z kurczaka
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    bazylia świeża
    bazylia i oregano suszone
    zioła prowansalskie
    tymianek świeży
    5 dkg parmezanu
    olej rzepakowy
    400 g makaronu spaghetti
    30 dkg pieczarek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Sos pomidorowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka mielę maszynką do mięsa.
    Cebule kroję drobno, przesmażam na oleju, dodaję mięso mielone i dalej przesmażam, wlewam passatę pomidorową i na wolnym ogniu gotuję, aż sos zrobi się gęsty. Dodaję bazylię i tymianek świeży pokrojony, doprawiam, solą, pieprzem, bazylią i oregano, i ziołami prowansalskimi. W między czasie gotuję makaron aldente w osolonej wodzie. Pieczarki myję i kroję i przesmażam na oleju. Na końcu doprawiam solą i pieprzem. Makaron podaję z sosem, pieczarkami i parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Makaron Mięso mielone Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować