Śniadaniowe roladki z łososiem z rzodkiewką i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gra kontrastów- czerwień rzodkiewki i czerwonej cebuli, świeża zieleń koperku oraz szczypta przypraw to wszystko zawinięte w cieniutkie plasterki łososia, to musi smakować, nie jest inaczej. Świetny pomysł na śniadanie.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże plastry wędzonego łososia
    3 jajka
    3 rzodkiewki
    ½ czerwonej cebuli
    ½ pęczka koperku
    1 łyżeczka kremowego chrzanu
    1 łyżeczka jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka majonezu
    Sól himalajska do smaku
    Świeżo mielony czarny pieprz do smaku
    Cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Śniadaniowe roladki z łososiem z rzodkiewką i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia delikatnie skropić sokiem z cytryny.
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
    Umytą rzodkiewkę i cebulę posiekać w drobną kostkę, połączyć z jajkami, dodać posiekany koprem.

    Doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem, wymieszać z jogurtem, kremowym chrzanem i majonezem aż powstanie gęsta pasta.

    Na desce ułożyć po dwa plastry łososia tak aby lekko nachodziły na siebie, ułożyć po porcji pasty i zawinąć delikatnie w ciasne roladki.

    Ułożyć na talerzu lekko schłodzić , udekorować wg swojego gustu i podawać z jasnym białym pieczywem. Pyszności!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Łosoś Ryby Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować