Awokado z jajkiem i wędzonym łososiem

4.5 (173 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Awokado z jajkiem i wędzonym łososiem doskonale sprawdzi się jako imprezowa przekąska.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 awokado
    2 jajka
    40 g wędzonego łososia
    świeżo zmielony kolorowy pieprz
    świeżo zmielona sól himalajska
    świeży koper
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Przekąski

Awokado z jajkiem i wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado umyć, przekroić na pół, usunąć pestkę. W zagłębieniu po pestce ułożyć kawałek wędzonego łososia (ok.20 g na jedną połówkę owocu) . Jajko rozbić w miseczce i do zagłębienia dodać żółtko i trochę białka. Można łyżeczką delikatnie wydrążyć większy "dołek", wtedy wlejemy więcej białka. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą himalajską. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 220°C i piec przez ok. 15-20 minut, do momentu ścięcia się białka. Ozdobić koperkiem. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować