Pasta jajeczna z tuńczykiem

  • wyświetlono: 1245 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Taka pasta to świetny dodatek do kanapek i krakersów. Doskonała na śniadanie, jak również jako przekąska na imprezę.

IMG_3480
  • -1 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

6 jajek

puszka tuńczyka w sosie własnym

łyżka majonezu

dymka ze szczypiorkiem

sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta jajeczna z tuńczykiem

  • 1. Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka, posiekaną dymkę i majonez. Wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkatuńczykw kilka chwilpastaprzystawkiśniadaniekolacjaryby

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z korniszonem

Dodane przez: JustKuchcik

Pasta jajeczna z korniszonem

Popularna pasta jajeczna z dodatkiem...

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Doskonała pasta na kanapki

Pasta jajeczna z kukurydzą

Dodane przez: AnetaJ

Pasta jajeczna z kukurydzą

Pasta jajeczna to pyszny dodatek...

Pasta jajeczna z cebulą

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Pasta jajeczna z cebulą

W moim domu przygotowuje się ją...

Pasta jajeczna z brokułami

Dodane przez: Klaudia0318

Pasta jajeczna z brokułami

Pyszne połączenie jajek z chrupiącym...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: gogusia

Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka z domową bagietką...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE