Pasta jajeczna z tuńczykiem

4.5 (165 ocen)

  • 15 min
  • Łatwy

Taka pasta to świetny dodatek do kanapek i krakersów. Doskonała na śniadanie, jak również jako przekąska na imprezę.

  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek

    puszka tuńczyka w sosie własnym

    łyżka majonezu

    dymka ze szczypiorkiem

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajko Przystawki Pasty

Pasta jajeczna z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka, posiekaną dymkę i majonez. Wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ryby Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować