Smażone spatzle z twarogiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Spatzle to niewielkie kluseczki przygotowane z mąki i jajek, które często podaję zamiast zwykłego makaronu nitek do rosołu. Usmażone na masełku razem z cebulą i białym twarogiem to pomysł na smaczne, sycące danie. Szybkie do przygotowania, szczególnie jeśli mamy wcześniej ugotowane kluseczki.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g suchego makaronu spatzle
    1 cebula
    3 łyżki masła klarowanego
    100 g twarogu półtłustego
    sól
    pieprz czarny
    szczypiorek świeży
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Smażone spatzle z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu. Masło rozpuścić na patelni i usmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać ugotowane i odsączone z wody kluseczki i rozkruszony twaróg. Przyprawić wg smaku i smażyć, aż twaróg zacznie się rozpuszczać, a wszystko będzie bardzo gorące. Podawać natychmiast ze świeżo posiekanym szczypiorkiem. Można też wkroić sobie pomidora. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować