Przepis jest dość stary i pamięta czasy, kiedy to w sklepach nie można było dostać normalnej tabliczki czekolady. Warto wypróbować ten przepis bo jest naprawdę pyszny. Uwierzcie mi, jeśli raz ją przygotujecie to zagości w Waszym stałym menu ;)
Domowa czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę wraz z kakao, cukrem i mlekiem podgrzać do rozpuszczenia się margaryny. Doprowadzić do wrzenia. Taką masę pozostawić do wystudzenia. Do zimnej dodać mleko w proszku i dokładnie zmiksować na gładką masę.
2.Prostokątną blachę wyłożyć folią spożywczą i na dnie ułożyć jedną warstwę wafli (wafle docinamy do wielkości naszej formy). Na wafle wyłożyć czekoladową masę, którą następnie przykryć warstwą wafli. Docisnąć i włożyć do zimnego miejsca.
Komentarze