Orzechowa pasta z kaszy gryczanej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 5 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smarowidło w innej odsłonie-na słodko. Pyszne i na dodatek zdrowe. Pomysł zrodził się z konieczności zuzycia pozostałej z obiadu kaszy gryczanej. Świetnie do niej pasują orzechy włoskie, miód jest tu łącznikiem i daje słodycz.

  • 5 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
    pół szklanki łuskanych orzechów włoskich
    łyżka lub więcej miodu płynnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Orzechowa pasta z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zmiksować, niekoniecznie na gładką masę. Jeśli masa jest za sucha dodać więcej miodu.
    Podawać do pieczywa. Do wyjadania łyżeczką też się nada :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Miód Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować