Słodki kakaowy chlebek owsiany bez cukru

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kolejny z moich pomysłów na zdrowe słodkości. Kakaowy chlebek owsiany, słodki a bez cukru bo słodkość zapewniają daktyle. Świetny na jesienne wieczory do kakao.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na foremkę 35x11cm:

    100g otrębów owsianych

    400g mąki

    4 płaskie łyżki kakao

    2 płaskie łyżeczki sody

    szczypta soli i pieprzu czarnego

    150ml oleju

    200g powideł (ja dodaję domowe, bez cukru)

    350g daktyli

    300ml wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Ciastka

Słodki kakaowy chlebek owsiany bez cukru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Do rondelka włożyć posiekane daktyle i zalać wodą. Podgrzewać, aż daktyle się rozgotują.

    2. W dużej misce dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki.

    3. Do rozgotowanych daktyl wlać, olej oraz powidła. Wymieszać.

    4. Połączyć wszystkie składniki razem, tak aby nie było widać suchej mąki.

    5. Ciasto wlać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 45 minut w 180C (do suchego patyczka).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować