Sernik pomarańczowy w pierniczkach na zimno

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sernik na zimno o smaku pomarańczowym w osłonie pierniczków – szybkie, smaczne i łakome ciasto. To idealny, kolorowy i bez pieczenia dodatek do kawy lub herbaty.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tortownica o śr. 24 cm
    Składniki:
    ½ kg sera na sernik
    3 łyżki duże cukru pudru
    250 g serka mascarpone
    3 jogurty gęste o smaku pomarańczowym(3x140 g)
    1 galaretka pomarańczowa
    1 czubata łyżka żelatyny
    400 g pierniczków z nadzieniem w polewie
    Folia spożywcza
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Pierniczki

Sernik pomarańczowy w pierniczkach na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: żelatynę namoczyć w 1/3 szklanki zimnej wody, następnie gdy spęcznieje podgrzać by się rozpuściła. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, dodać żelatynę, wymieszać. Składniki masy serowej – serki i jogurt oraz cukier puder dokładnie ze sobą połączyć. Do utartej masy serowej dodać wystudzoną galaretkę z żelatyną(4 łyżki zostawić), dokładnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, wyłożyć połowę pierniczków, wylać masę serową, wyrównać. Rozlać pozostawioną galaretkę, rozłożyć drugą połowę pierniczków, lekko wcisnąć w masę. Dobrze schłodzić.

Porady

Sernik można zalać całą galaretką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki Piernik Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować