Tort na zimno – śmietanowo serowy w pierniczkach

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybki torcik na zimno – w pierniczkach z białą masą i dodatkiem lekko kwaskowego musu śliwkowego.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tortownica o śr. 20 cm
    Składniki:
    3 paczki pierniczków z nadzieniem w polewie czekoladowej – 3x200 g
    1 paczka pierniczków lukrowanych – 200 g
    2 śmietanki 30% - 2x330 ml
    1 opakowanie serka mascarpone – 250 g
    2 duże łyżki cukru pudru
    4 łyżki gęstego musu śliwkowego
    1 duża łyżka żelatyny
    Posypka czekoladowa
    Folia spożywcza
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Desery Pierniczki

Tort na zimno – śmietanowo serowy w pierniczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej wody by dobrze napęczniała, potem podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia się, nie gotować. Dno tortownicy i boki wyłożyć folią spożywczą. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać serek i gęstniejącą żelatynę, wymieszać. Na dno wyłożyć ciemne pierniczki, wylać porcję białej masy, wyrównać, dodać porcję musu śliwkowego, przykryć lukrowanymi pierniczkami. Wyłożyć porcję białej masy, musu. Przykryć ciemnymi pierniczkami. Lekko wcisnąć w krem. Posmarować pozostałym kremem. Dobrze schłodzić, udekorować białą masą, powidłami i pierniczkami, posypką czekoladową. Boki udekorować również posypką czekoladową. Schłodzić.

Porady

1. ciasto należy dobrze schłodzić. 2.ciasto można udekorować również kawałkami czekolady.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki Piernik Serek Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować