Jajka z farszem z awokado i pomidorkiem koktajlowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka na twardo ze zdrowym farszem z dodatkiem pomidorka koktajlowego. Super dodatek imprezowy i na wielkanocny stół.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    5 jajek ugotowanych na twardo
    1 duże dojrzałe awokado
    5 pomidorków koktajlowych
    Sól, pieprz do smaku
    1 łyżeczka majonezu kieleckiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka z farszem z awokado i pomidorkiem koktajlowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: awokado opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, wybrać pestkę, obrać miąższ ze skórki, pokroić w kostkę. Jajka przekroić na pół, wydrążyć żółtka. Zmiksować żółtka, miąższ awokado oraz majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku. Połówki jajek napełnić farszem. Na każdym jajku na farszu ułożyć połówki opłukanych i osuszonych pomidorków koktajlowych. Przed podaniem schłodzić danie w lodówce kilka minut.

Porady

1.Jeśli masa będzie gęsta można dodać więcej majonezu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować