SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczny deser bez pieczenia.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 galaretki
    1/2 opakowania biszkoptów okrągłych
    300 ml śmietanki 30%
    1 opakowanie fixu do śmietany - opcjonalnie
    400 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
    400 g serka homogenizowanego naturalnego
    1/2 kg truskawek
    forma okrągła o średnicy 24 cm
    2 łyżki masła do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SERNIK NA ZIMNO 1. Jedną galaretkę rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i odstawić do wystudzenia.
    Dwie galaretki rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia.
    Dno i boki formy wysmarować miękkim masłem.
    Na dno formy wyłożyć warstwę biszkoptów.
    Dobrze schłodzoną śmietankę (opcjonalnie z zagęstnikiem) ubić mikserem.
    Wymieszać wszystkie serki homogenizowane, stale miksując dodawać partiami galaretki rozpuszczone w 300 ml wody, a następnie ubitą śmietanę. Tak przygotowaną masę odstawić na 5 minut do lodówki, a następnie wylać ją do formy na biszkopty. Odstawić do lodówki do stężenia.
    Po około godzinie, gdy sernik stężeje udekorować go truskawkami i wylać na wierzch tężejącą galaretkę. Całość odstawić do lodówki na kilka godzin.

Porady

Ten deser można przygotować z innymi ulubionymi owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować