Sernik na zimno z truskawkami

4.5 (188 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Nie jednak truskawki nadal są na topie a myślałem, że to koniec Ten sernik można jednak zrobić z czym się chce. jagody, borówki, maliny, porzeczki.. itd. Wszystko się nadaje co sobie wymarzycie. Mogę go dzięki temu wcinać cały rok. Nie jest za słodki, taki w sam raz. Na raz

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g cukru pudru
    1 cukier wanilinowy
    2 żółtka
    600 g serka śmietankowego
    120 g miękkiego masła
    5 łyżeczek żelatyny
    250 ml mleka
    500 g truskawek
    2 galaretki (dopasowane do owoców
    1 paczka okrągłych biszkoptów
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku mieszamy i zostawiamy do wystudzenia.
  • 2. Żółtka miksujemy z cukrem dodajemy kolejno cukier wanilinowy, masło, serek i wystudzone mleko z żelatyną. Całość miksujemy na gładką masę i tak ma być płynne
  • 3. W tortownicy wykładamy na spód biszkopty raczej ciasno.
  • 4. Wlewamy masę i wkładamy do stężania do lodówki (koło 2 godzin).
  • 5. Truskawki kroimy na połówki i wykładamy na zastygnięty sernik i zalewamy przestudzoną galaretką zrobioną wg przepisu na opakowaniu z użyciem 3/4 ilości zalecanej wody.
  • 6. Znów całość wstawiamy na około godzinę do lodówki i możemy wcinać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować