Schabowe z udek kurczaka z fasolką szparagową

4.75 (8 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smakują rewelacyjnie na ciepło i zimno.Kotlety są bardzo delikatne,soczyste i smaczne.Mięsko rozpływa się w ustach.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • udka kurczaka- 4 sztuki
    jajka -3 sztuki
    czarny pieprz- 1/4 łyżeczki
    sól- 1/3 łyżeczki
    ugotowana fasolka-szklanka
    bułka tarta
    smalec
Wystaw ocenę:

4.75 (8 ocen)

Schabowe z udek kurczaka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z udek usuń skórę, tłuszcz i wszystkiego co zbędne. Odetnij dolną część kości razem z kawałkiem mięsa około 3 cm. W tej dolnej części są ścięgna, które są po usmażeniu ciężkie do przeżucia. Ułóż udko wewnętrzną stroną do góry, przy pomocy noża zrób nacięcie a następnie oddziel kość od udźca. Oddzielone mięso od kości rozbijamy jak tradycyjne kotlety.Doprawiamy solą i pieprzem.
    Do miski wbij jajka,dodaj sól i pieprz i dobrze wymieszaj.Schabowe zamocz w jajku ,następnie obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym smalcu po 4 minuty z każdej strony.Podałam z ugotowaną fasolką.Smacznego .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować