Sałatka z selera konserwowego, szynki konserwowej, sera żółtego i papryki marynowanej

4.17 (6 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dobra sałatka wieloskladnikowa.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 słoik selera konserwowego
    1 słoik papryki marynowanej
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasoli
    2 czerwone cebule
    5 ogórków kiszonych
    5 jaj
    15 dkg szynki konserwowe
    15 dkg sera żółtego
    Sól
    Pieprz
    2 łyżeczki musztardy
    5 łyżek śmietany
    5 łyżek majonezu
Wystaw ocenę:

4.17 (6 ocen)

Zobacz również:

Sałatka wiosenna

Sałatka z selera konserwowego, szynki konserwowej, sera żółtego i papryki marynowanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotować i obrać. Kukurydzę, fasolę czerwoną i selera konserwowego odcedzić. Szynkę, ser żółty, jaja, cebulę i ogórki kiszone pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do salaterki I to posolić i popieprzyć i do tego dodać majonez, śmietanę i musztardę. To wszystko wymieszać.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Sałatka

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Szybka sałatka z szynki i selera konserwowego

To może cię zainteresować