Schab pod pierzynką

4.51 (150 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Zamiast tradycyjnych kotletów w panierce polecam schab pod pierzynką jest mniej tłuczący i lekkostrawny. Soczyste porcje schabu na bazie marchewki,pieczarek i sera żółtego zapieczone w piekarniku.Polecam na niedzielny obiad.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 6 kawałków schabu
    2 marchewki
    300 g pieczarek
    200 g sera żółtego
    1 łyżka ketchupu
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka oliwy do posmarowania blachy
    pieprz i sól
Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Schab pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć i rozbić, oprószyć przyprawami. Rozłożyć na blaszce od piekarnika posmarowanej 1 łyżką oliwy.
  • 2. Z musztardy, ketchupu i majonezu przygotować sos i posmarować nim każdy kawałek mięsa.
  • 3. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Pieczarki umyć i pokroić nożykiem w plasterki. Ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
  • . 4. Marchewkę rozłożyć na sosie, następnie pieczarki i posypać serem żółtym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ok. 60 minut aż mięso będzie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować