Schab z cukinią i majerankiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kawałki schabu w pysznym sosie z musztardą i majerankiem.

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab - 400g
    Cukinia - 1/2
    Cebula - 2szt
    Czosnek - 2 ząbki
    Ziele angielskie - 4szt
    Liść laurowy - 3szt
    Musztarda - 1 łyżka
    Pieprz, pieprz ziołowy
    Majeranek - 2 łyżeczki
    Olej - 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Schab z cukinią i majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry, obsypujemy pieprzem i pieprzem ziołowym. Cukinię obieramy, wydrążamy, kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w piórka, ząbki czosnku rozgniatamy.
    W garnku z grubszym dnem na oleju przesmażamy schab z obu stron po 2 minuty. Dodajemy wszystkie warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, musztardę, dolewamy trochę wody. Dusimy pod przykryciem około 30 minut. Przed końcem gotowania dodajemy majeranek i doprawiamy do smaku.

    Podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Cukinia Majeranek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować