Schab z majerankiem z szynkowara

4.5 (140 ocen)

Wciąż eksperymentuję z wyrobem domowych wędlin. Tym razem padło na schab. Wyszedł pyszny, pachnący majerankiem a na dodatek bardzo soczysty

Składniki:

  • 1 kg schabu
    1 łyżeczka soi peklowej
    czarny pieprz
    słodka papryka w proszku
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego w proszku
    dużo majeranku
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Schab z majerankiem z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć, osuszyć i bardzo dokładnie natrzeć przyprawami.Włożyć do woreczka, a następnie do szynkowara. Szynkowar zamknąć i umieścić w lodówce na co najmniej 12 godzin, po 12 godzinach szynkowar umieścić w garnku z wodą i parzyć w 80-85 stopniach przez 2 godziny. Po parzeniu wystudzić i znów umieścić szynkowar w lodówce na ok 12 godzin. Po tym czasie można podawać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować