Schab w sosie własnym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczyste plastry schabu w sosie własnym z dodatkiem pieczarek. Schab wychodzi w ten sposób soczysty delikatny i bardzo kruchy. Idealny do ziemniaczków jak i do świeżego pieczywa.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    4 pieczarki
    przyprawa do wieprzowiny
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Schab w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i cienko rozbijamy, oprószamy w przyprawie.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy plastry schabu wszystkie na raz, smażymy schab. Następnie podlewamy niewielką ilością wody i dusimy.
  • duszenie mięsa 3. Do schabu dodajemy pokrojone pieczarki. Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować