Karkówka pieczona w zupie cebulowej

4.12 (292 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Obłędnie mięciutkie i delikatne plastry karkówki, pieczone w zupie cebulowej

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - karkówka 1,5kg
    - 2 śmietanki 30% (2x200g)
    - 2 zupy cebulowe w proszku z Knorr
    - pieprz, sól, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.12 (292 ocen)

Zobacz również:

Karkówka pieczona Dodatki

Karkówka pieczona w zupie cebulowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkówka 1. Karkówkę pokroić w plastry, oprószyć pieprzem.
    Do naczynia żaroodpornego wlać śmietanki, wsypać 2 zupy cebulowe, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki pieprzu. Dobrze rozmieszać i włożyć plastry karkówki. Odstawić do lodówki na całą noc.
    Następnego dnia włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez 1,5 do 2 godzin, w zależności od grubości karkówki. Pieczemy pod przykryciem.
    Karkówka jest jeszcze lepsza następnego dnia po upieczeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować