Schab z cebulką w sosie własnym

2.68 (19 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

W takim wydaniu smakuje rewelacyjnie.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
    1 cebula
    sól
    pieprz
    słodka papryka
    1 łyżka mąki
    2 łyżki śmietanki 30 %
    2 liście laurowe
    olej
Wystaw ocenę:

2.68 (19 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z cebulką w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu delikatnie rozbić.
  • 2. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką.
  • 3. Podsmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • 4. Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju.
  • 5. Do cebulki dodać mięso, zalać 2 szklankami wody, dodać liście laurowe i dusić pod przykryciem do miękkości.
  • 6. Łyżkę mąki rozmieszać z odrobiną wody, zagęścić sos.
  • 7. Dodać śmietankę, zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować