SCHAB CZOSNKOWO PAPRYKOWY NA KANAPKI

0 (0 ocen)

  • 8 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Domowa wędlina nie ma sobie równych

  • 8 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg schabu
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
    słodka i ostra papryka mielona
    liście laurowe- 5 sztuk
    ziele ang kilka ziarenek
    6 ząbków czosnku
    pieprz kolorowy
    gorczyca
    2 łyżeczki
    olej
    worek do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Schab pieczony Wędliny

Schab czosnkowo paprykowy na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy. Nacieramy ze wszystkich strona sola, pieprzem, obiema paprykami, ziołami prowansalskimi. Czosnek przeciskamy przez praskę nacieramy również nim mięso. Tak przyprawione polewamy olejem, obsmarowujemy nim mięso ze wszystkim stron, obkładamy listkami laurowymi, zielem ang, kolorowym pieprzem, gorczycą. Wkładamy do miski, która przykrywamy woreczkiem foliowym, odstawiamy na min 24 godz do lodówki. Po tym czasie wkładamy do rozgrzanego piekarnika w rękawie do pieczenia. Pieczemy 1 godz 15 min w temp 170 st. Po upieczeniu rozcinamy rękaw, zostawiamy mięsa do przestygnięcia w piekarniku, zimne wkładamy do lodówki na min 12 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.91 (221 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab peklowany pieczony (domowa wędlina)

To może cię zainteresować