SCHAB PIECZONY W MAJERANKU

4.46 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Ostatnio nie miałam szczęścia do sklepowych wędlin więc postanowiłam przygotować swoją domową, taką jak robi moja mama. Tak przygotowane mięso jest kruche, ładnie się kroi i wybornie smakuje. Kolejny plus to to że wiem iż przygotowana jest ze znanych mi produktów . Polecam:)

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1.5 kg schabu w kawałku

    Marynata ziołowa:
    2 łyżki majeranku
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka mielonego kminku
    1 płaska łyżeczka soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.46 (151 ocen)

Zobacz również:

Schab pieczony Wędliny

Schab pieczony w majeranku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem.
  • 2. Marynata ziołowa:
    Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią dokładnie mięso. Można w mięsie zrobić delikatne nakłucia i zawiązać sznurkiem. Mięso wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc po czym zawinąć szczelnie w folię. Przełożyć do żaroodpornego naczynia podlać odrobiną wodą . Pieczenie ok. 1,5 godziny w temp. 180 stopni.
  • 3. Po upieczeniu mięso pozostawiamy w folii do całkowitego wystygnięcia wtedy będzie się ładnie kroiło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować