Sałatka z porzeczkami i kabanosem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Letnia sałatka z kabanosem, porzeczkami, morelami, serem blu, wiśniami. Czy może być coś lepszego co daje nam natura latem. Całość dopełniły orzechy brazylijskie i pyszny domowy sos.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • sałatka:

    2 garście rukoli
    1 garść liści sałaty
    50 g kabanosów wieprzowych
    4 morele
    50 g sera pleśniowego blue
    1 garść porzeczek białych i czerwonych
    1 garść wiśni bez pestek
    10 oliwek czarnych
    6 orzechów brazylijskich
    2 kromki chleba na zakwasie
    masło klarowane

    sos:

    3 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki wody
    1 łyżka octu winnego
    1/2 łyżeczki musztardy
    sól, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z porzeczkami i kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos:

    Składniki sosu przekładam do słoiczka i mocno potrząsam żeby sos zrobił się gęsty.

    Sałatka:

    Rukolę, roszponkę myję, osuszam układam na talerzu. Kromki chleba smaruję masłem i układam na patelni grillowej, przesmażam. Morele kroję na pół, pozbawiam pestek i też przesmażam na patelni.
    Na sałacie układam morele, oliwki, kawałki kabanosów, ser pleśniowy, porzeczki umyte, wiśnie, pokrojone orzechy. Sałatkę polewam sosem, podaję z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.51 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie
SAŁATKA Z BURACZKÓW,FETY I RUKOLI

To może cię zainteresować