Sałatka z granatem, wędzonym łososiem i chrupiącymi orzeszkami

4.45 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka i łatwa w przygotowaniu kolorowa sałatka ze świeżej rukoli, soczystego i orzeźwiającego granatu, wyrazistego w smaku wędzonego łososia i delikatnej mozzarelli. Polana dressingiem o owocowej nucie i posypana chrupiącymi orzeszkami smakuje obłędnie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 80g rukoli
    200g wędzonego łososia w plastrach
    1 granat
    150g mini mozzarelli
    10 sztuk czarnych oliwek
    60g orzeszków ziemnych niesolonych
    sól i pieprz

    Dressing:
    3 łyżek oliwy z oliwek
    3 łyżka miodu
    2 łyżki soku z cytryny
    sól
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.45 (181 ocen)

Zobacz również:

Orzeszki Sałatki Przekąski

Sałatka z granatem, wędzonym łososiem i chrupiącymi orzeszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę umyć i osuszyć, a mini mozzarellę odsączyć z zalewy.
  • 2. Granat wyłuskać z ziarenek, a oliwki pokroić w plasterki.
  • 3. Orzeszki ziemne uprażyć na suchej patelni.
  • 4. Wędzonego łososia pokroić na mniejsze kawałki.
  • 5. Dressing:
    Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut żeby się przegryzły.
  • 6. Na talerzu ułożyć rukolę, łososia, ziarna granatu, oliwki, ser mozzarella, posypać uprażonymi orzeszkami, wymieszać i polać dressingiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować