Sałatka z bulgurem, granatem i dipem z ogórka

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka z granatem i bulgurem i ogórkowym dipem

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka drobnej kaszy bulgur (ewentualnie kuskus)
    1 duży mocno dojrzały granat
    1 długi zielony ogórek
    1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego (najlepiej typu greckiego)
    1-2 ząbki czosnku
    garść listków świeżej mięty
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dip

Sałatka z bulgurem, granatem i dipem z ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bulgur i granat 1. Kaszę zalewamy lekko osolonym wrzątkiem. Przykrywamy i odstawiamy na 15 minut. Lekko rozgniatamy widelcem i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia.
  • 2. Wyłuskujemy ziarenka granatu.
    Czosnek, listki mięty oraz jogurt blendujemy w kubku miksującym.
    Ścieramy na tarce na dużych oczkach ogórka, odciskamy nadmiar płynu. Łączymy z jogurtem i doprawiamy solą do smaku.
    Podajemy na dużym talerzu lub półmisku jako osobne warstwy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Ogórek Sałata Kasza bulgur

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować