Sałatka z granatem

4.51 (186 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekka sałatka, którą można podać jako samą przekąskę lub do dań mięsnych. Robi się ją ekspresowo.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mieszanka sałat (sałata zielona, cykoria, rukola)
    ser camembert
    mały słoik oliwek
    owoc granatu
    Sos:
    4 łyżki oliwy z oliwek
    ząbek czosnku
    2 łyżki octu jabłkowego
    1/2 łyżeczki miodu
    sól
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Sałatka z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszankę sałat umyć, osuszyć. Oliwki przekroić na połowę. Ser camembert pokroić w kostkę, pestki z owocu granatu wyłuskać.
    Składniki sałatki wymieszać i polać sosem.
  • 2. Sos:
    Czosnek zmiażdżyć, dodać sól, ocet, miód oraz oliwę i energicznie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cykoria Granat Oliwki Rukola Sałata Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować