Prosta tarta na cieście francuskim z grillowanym rzodkiewkami.
30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
SKŁADNIKI NA SOS:
1 łyżka mąki lub skrobi kukurydzianej
150 ml mleka
50 ml słodkiej śmietanki 30%
sól
SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego
150 g sera z niebieską pleśnią
1 pęczek rzodkiewek
1 łyżka oleju rzepakowego
Tarta z grillowanymi rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sos: Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj aby nie było grudek.
2.Rzodkiewki opłucz, osusz i pokrój w plasterki.
Na patelni grillowej rozgrzej olej i opiecz plasterki rzodkiewek pilnując aby się nie przypaliły.
Wyłóż ciastem dużą formę do tarty. Możesz też ciasto podzielić i wykorzystać mniejsze foremki.
Na ciasto wylej sos. Rozłóż pokruszony ser oraz plasterki rzodkiewek.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Piecz do zrumieniania ciasta,15-20 minut.
Komentarze