Nic tak dobrze nie nadaje się na szybką i efektowną kolację. Idealnie komponuje się z serami plesniowymi, takimi jak lazur czy camembert. Na moim rodzinnym stole pojawia się regularnie od kiedy pamiętam!
10 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
2 puszki czerwonej fasoli (po 250g)
5 ogórków konserwowych
1 cebulka
Maggi, oliwa z oliwek, sól, pieprz, sok z cytryny, cukier
Sałatka z czerwonej fasoli i ogórka konserwowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę odsączamy na sitku, ogórka i cebulkę kroimy w drobną kostkę.
2.Wszystkie składniki umieszczamy w misce, doprawiamy maggi, oliwą z oliwek (po łyżeczce), skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy sól, pieprz i odrobinę cukru, mieszamy i gotowe. Smacznego!
Komentarze