Sałatka z czerwonej fasoli i ogórka konserwowego

4.49 (151 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nic tak dobrze nie nadaje się na szybką i efektowną kolację. Idealnie komponuje się z serami plesniowymi, takimi jak lazur czy camembert. Na moim rodzinnym stole pojawia się regularnie od kiedy pamiętam!

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli (po 250g)
    5 ogórków konserwowych
    1 cebulka
    Maggi, oliwa z oliwek, sól, pieprz, sok z cytryny, cukier
Wystaw ocenę:

4.49 (151 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z czerwonej fasoli i ogórka konserwowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę odsączamy na sitku, ogórka i cebulkę kroimy w drobną kostkę.
  • 2. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, doprawiamy maggi, oliwą z oliwek (po łyżeczce), skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy sól, pieprz i odrobinę cukru, mieszamy i gotowe. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Ogórek Sałata Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.95 (168 ocen)

Sałatka z czerwonej fasoli

To może cię zainteresować