Sałatka z bobem i fasolką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Letnia sałatka sezonowa z młodymi ziemiankami, bobem, fasolką. Idealna na obiad, na lunch do prac. Sałatka jest syta a zarazem zdrowa. Uwielbiam wszelkie warzywa a te sezonowe smakują najlepiej bo czekam na nie cały rok.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 ziemniaków młodych małych ugotowanych
    20 dkg fasolki szparagowej
    250 g bobu
    6 pomidorków koktajlowych
    2 jajka
    5 rzodkiewek
    4 liście sałaty
    200 g jogurtu greckiego
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    koper świeży
    pieprz czerwony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z bobem i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę obieram, kroje na kawałki 3 cm i gotuję w osolonej wodzie. Bób wrzucam do wrzątku i gotuję trzy minuty aż będzie aldente. Po ugotowaniu przelewam zimną wodą i obieram z łupinek. Sałatę umytą strzępie na talerzu, dodaje fasolkę, bób, pomidorki pokrojone, plastry rzodkiewek. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję na ćwiartki. Dodaje do sałatki, posypuję pieprzem czerwonym. Jogurt mieszam z czosnkiem roztartym, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koper pokrojony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować