Sałatka z tuńczykiem, fasolką i ryżem

5 (145 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przepyszna sałatka z tuńczykiem i słodkim akcentem ananasa

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 puszki tuńczyka (najlepiej w sosie własnym)
    -1 puszka fasoli czerwonej
    -4 jajka na twardo
    -5 plastrów ananasa w puszki
    -1 czerwona cebula
    -3 łyżki majonezu
    -3 łyżki jogurtu naturalnego
    -sól, pieprz wedle uznania
    -100 g ryżu
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem, fasolką i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy, tuńczyka odcedzamy z wody, jaja, cebulę i ananasa kroimy w kostkę.
    2. Wszystkie składniki wrzucamy do większej miski, dodajemy fasolkę, majonez i jogurt, przyprawiamy i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Fasola Sałata Tuńczyk Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować