Smaczna sałatka przygotowana z brązowego ryżu z matiasem, jabłkiem, rzodkiewką, czerwoną cebulą z dodatkiem szczypiorku i kwaśnej śmietany. Polecam na kolację.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 woreczek ugotowanego brązowego ryżu
200 g matiasów w oleju
garść rzodkiewek
1 małe jabłko
1 czerwona cebula
3 łyżki szczypiorku
250 g kwaśnej śmietany
sól do smaku
pieprz do smaku
Sałatka ryżowa z matiasem, jabłkiem, rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rzodkiewkę myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy kroimy na drobno. Matiasa kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy ryż, kwaśną śmietanę i przyprawy. Mieszamy.
Komentarze