Sałatka ryżowa z matiasem, jabłkiem, rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna sałatka przygotowana z brązowego ryżu z matiasem, jabłkiem, rzodkiewką, czerwoną cebulą z dodatkiem szczypiorku i kwaśnej śmietany. Polecam na kolację.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 woreczek ugotowanego brązowego ryżu
    200 g matiasów w oleju
    garść rzodkiewek
    1 małe jabłko
    1 czerwona cebula
    3 łyżki szczypiorku
    250 g kwaśnej śmietany
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka ryżowa z matiasem, jabłkiem, rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewkę myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy kroimy na drobno. Matiasa kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy ryż, kwaśną śmietanę i przyprawy. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować