Sałatka ryżowa z żółtym serem i matiasem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową. Przygotowana z dodatkiem żółtego sera, matiasa, rzodkiewek, jogurtu i suszonego szczypiorku. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 120 g ugotowanego ryżu
    1/2 czerwonej cebuli
    6 dużych rzodkiewek
    1 ząbek czosnku
    80 g żółtego sera
    2 filety matiasa lekko solonego
    1 łyżka suszonego szczypiorku
    150 g jogurtu naturalnego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z żółtym serem i matiasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i osuszamy z wody na papierowym ręczniku, kroimy w kostkę. Ser żółty kroimy w kostkę. Matiasa kroimy na małe kawałki.
    Do miski przekładamy ugotowany ryż i dodajemy pokrojone składniki, jogurt, suszony szczypiorek. Doprawiamy do smaku i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować