Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową. Przygotowana z dodatkiem żółtego sera, matiasa, rzodkiewek, jogurtu i suszonego szczypiorku. Polecam.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
120 g ugotowanego ryżu
1/2 czerwonej cebuli
6 dużych rzodkiewek
1 ząbek czosnku
80 g żółtego sera
2 filety matiasa lekko solonego
1 łyżka suszonego szczypiorku
150 g jogurtu naturalnego
sól do smaku
pieprz do smaku
Sałatka ryżowa z żółtym serem i matiasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i osuszamy z wody na papierowym ręczniku, kroimy w kostkę. Ser żółty kroimy w kostkę. Matiasa kroimy na małe kawałki.
Do miski przekładamy ugotowany ryż i dodajemy pokrojone składniki, jogurt, suszony szczypiorek. Doprawiamy do smaku i mieszamy.
Komentarze