Sałatka meksykańska

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Banalnie prosta i szybka w przygotowaniu sałatka na bazie gotowanego kurczaka, fasoli czerwonej, pora, kukurydzy oraz papryki czerwonej zalana pysznym sosem z przyprawą meksykańską. Sałatka ta króluje u mnie na stole od kilku lat. Przepis dostała mama od kucharki, sałatkę robi się tylko w kilka chwil.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    fasola czerwona z puszki
    kukurydza w puszce
    duży por
    papryka czerwona

    Sos:
    przyprawa do kuchni dań meksykańskiej
    4 łyżki ketchupu pikantnego
    4 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka umyć i zalać zimną wodą, posolić i gotować do miękkości ok 25 minut. Wystudzić i pokroić w małą kosteczkę.
  • 2. Pora oczyścić a następnie przekroić wzdłuż pokroić w piórka przełożyć do miski i zalać wrzątkiem potrzymać kilka sekund a następnie przelać na durszlak i polać zimną wodą około minuty.
  • 3. Kukurydzę oraz fasolkę osączyć z zalewy i przelać zimną wodą, warzyw przełożyć do miski i dodać pora, kurczaka, pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną.
  • 4. Składniki na sos wymieszać wraz z przyprawą i wlać do warzyw z mięsem, wymieszać i odstawić sałatkę do przegryzienia smaków do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować