SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM, KURCZAKIEM I ŻURAWINĄ

4.36 (199 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna sałatka, bogata w witaminę C i chrupiąca dzięki selerowi . Jego intensywny smak przełamany jest słodkim ananasem i żurawiną.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g fileta z kurczaka
    1 paczka selera naciowego
    1 puszka ananasa
    1 puszka kukurydzy
    150 g żurawiny
    200g sera żółtego
    1 mała czerwona cebula
    4 łyżki majonezu
    Sól, pieprz
    Świeża natka pietruszki
    Przyprawa do gyrosa
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.36 (199 ocen)

Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę namoczyć w gorącej wodzie przez 5 minut, odcedzić i wystudzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i posolić. Fileta pokroić w kostkę, przyprawić, dodać olej -podsmażyć. Kukurydzę i ananasa odsączyć z zalewy. Ser i ananasa pokroić w kostkę podobnej wielkości co kostka kurczaka. Pietruszkę posiekać. Seler naciowy umyć i pokroić w plasterki. Wszystkie składniki połączyć razem, doprawić do smaku. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować