Sałatka jarzynowa "rosołowa"

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nie wyrzucajmy warzyw z rosołu. Można z nimi przygotować pyszną sałatkę jarzynową bez dodatku ziemniaków i jajka.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ugotowane warzywa z rosołu:
    -3 marchewki
    -3 pietruszki
    -1/2 selera
    -1 cebula (może być opalona)

    Dodatkowo:
    -1 puszka groszku konserwowego
    -1 duży ogórek małosolny lub kiszony
    -1 duże, twarde jabłko
    -1 łyżeczka musztardy
    -2-3 łyżki majonezu
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa "rosołowa" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Ostudzone warzywa kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do miski.
  • 2 2. Dodajemy obrane i pokrojone w kosteczkę jabłko, pokrojonego w drobną kostkę ogórka i odsączony z zalewy groszek. Całość mieszamy dokładnie z musztardą i majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i mieszamy jeszcze raz. Sałatka najlepiej smakuje po schłodzeniu przez minimum godzinę w lodówce. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować