Sałatka z marynowanymi pieczarkami

3.58 (26 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Możecie postawić ją na świątecznym stole, albo zrobić na kolację. Sprawdzi się w każdej, nawet w awaryjnej sytuacji.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (na 2 porcje):
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 słoiczek marynowanych pieczarek (300g)
    1/2 pęczka grubego szczypiorku
    1 małe jabłko
    sos:
    3 łyżki majonezu
    1,5 łyżeczki musztardy
    szczypta soli i pieprzu do smaku
Wystaw ocenę:

3.58 (26 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka jarzynowa

Sałatka z marynowanymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka i jabłko kroimy w kostkę. Pieczarki odsączamy z zalewy i kroimy na połówki lub ćwiartki jeśli są duże. Szczypiorek siekamy drobno. Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miski (można też dodać marchewkę , która jest dodana do słoika z pieczarkami), polewamy sosem (mieszamy majonez z musztardą i przyprawami), delikatnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sałatka z marynowanymi pieczarkami

To może cię zainteresować