Sabaudzkie Biszkopciki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ich góra to delikatnie chrupka skorupka, która pęka i pięknie się kruszy już przy pierwszym ugryzieniu a wnętrze jest miękkie - takie jak być powinno i dotyczy to nie tylko biszkoptów sabaudzkich :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    - jajka: 3 sztuki
    - cukier: 100 gramów
    - mąka pszenna: 90 gramów
    - sól: 1 szczypta
    - cukier puder: 30 gramów
    - masło do posmarowania blachy: 20 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Biszkopty

Sabaudzkie biszkopciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sabaudzkie biszkopciki 1. Żółtka oddzielamy od białek. Ubijamy je na pianę z 75 g cukru. Dodajemy stopniowo 75 g przesianej mąki i szczyptę soli. Mieszamy.

  • 2. W drugiej misce na sztywno ubijamy białka i ostrożnie dodajemy do ubitych żółtek. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy go delikatnie masłem i posypujemy resztą mąki.
  • 3. Woreczek do wyciskania o spłaszczonej końcówce napełniamy masą i wyciskamy na blachę paluszki o długości 10 cm. Mieszamy cukier puder z resztą cukru i połową posypujemy paluszki. Czekamy ok. 10 minut, aż cukier zostanie wchłonięty, następnie ponownie posypujemy cukrem i znowu odczekujemy kilka minut (do wchłonięcia cukru).
  • 4. Pieczemy na złocistożółty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni. Wyjmujemy i studzimy na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (202 ocen)

biszkopciki

To może cię zainteresować