Biszkopciki.

4.46 (178 ocen)

Doskonałe dla małych dzieci jak i do różnych deserów. Ciasto można wykładać łyżeczką lub wyciskać z rękawa kulki lub podłużne biszkopty o długości 8-10cm.Po upieczeniu możemy biszkopty smarować powidłami lub np, nutellą i składać po dwa, możemy oblać lukrem czy czekoladą. Robi się je błyskawicznie.

Składniki:

  • 60g mąki tortowej ,przesianej
    20g maki ziemniaczanej
    40g cukru
    2 jajka
Wystaw ocenę:

4.46 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopciki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasteczka 1. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem
    Żółtka również ubić i połączyć z białkami. Mieszamy łyżką.
    Wsypać wymieszane mąki i dokładnie, delikatnie mieszamy łyżką.
    Blaszkę wyłożyć papierem lub matą silikonową i kłaść ciasto łyżeczką lub wyciskać z rękawa w odstępach 2-3cm.
    Piec w temp.170stop. około 12-15min ,sprawdzić czy są upieczone.
    Moje łyżeczki też są biszkoptowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować