Biszkopciki z jabłkami - idealne dla małych dzieci

4.48 (176 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mięciutkie i puszyste jak chmurka biszkopciki z dodatkiem jabłek. Ich przygotowanie nie zajmie więcej niż 15 min wraz z pieczeniem! Jabłka można zastąpić innymi ulubionymi owocami. Idealnie nadadzą się jako podwieczorek lub drugie śniadanie dla dzieci.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    2 łyżki mąki pszennej
    połówka jabłka
    odrobina sody lub proszku do pieczenia
    odrobina cukru (można pominąć)
Wystaw ocenę:

4.48 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Biszkopciki z jabłkami - idealne dla małych dzieci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopty 1. Jabłko obieramy i kroimy na mniejsze części, najlepiej na małe plasterki. Białka ubijamy. Do ubitych białek dodajemy żółtka i dalej chwilke ubijamy. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z sodą i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nakładamy porcje ciasta i lekko rozsmarowujemy na owalny kształt.
  • biszkopty 2. Na każdym placuszku układamy pokrojone jabłka. Blaszkę wkładamy do nagrzanego do 160 st piekarnika i pieczemy ok. 10 min. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Jabłka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować