biszkopciki z patelni

4.47 (182 ocen)

  • 15 min

Ciasto biszkoptowe usmażone na patelni to świetny pomysł na placuszki. Często robię takie na podwieczorek dla mojej córci, która je uwielbia. Omleciki są lekkie, puszyste i pysznie smakują z dodatkiem domowej konfitury lub serka homogenizowanego

  • 15 min

Składniki:

  • na 8 placuszków:
    3 jajka
    3 duże łyżki mąki
    3 łyżki cukru
    3 łyżki mleka
    szczypta soli
    szczypta proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    konfitura
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.47 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Racuchy Placki Omlet

Biszkopciki z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • s,azenie 1. Białka oddzielić od żółtek. Ubić ze szczyptą soli na sztywno a następnie dodać cukier. Kiedy piana będzie ubita dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Dodać mleko i delikatnie wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść łyżką ciasto i powoli smażyć z obu stron na złoto. Podawać na ciepło z konfiturą, posypane cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować