Biszkopciki waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Do miski przesiać pół szklanki mąki dodać suche składniki (drugie pół szklanki mąki przesiać do osobnej miseczki lub szklanki) i składniki mokre. Wszystkie składniki wymieszać trochę łyżką a następnie ubić mikserem dodawać stopniowo pół szklanki mąki aż zrobi się trochę sztywniejsze. Po wymieszaniu mikserem dać do lodówki na ok.20-30 min.
2.2.Po wyjęciu z lodówki odrazu ustawić piekarnik na 170 stopni z termoobiegiem jeśli chcemy piec bez termoobiegu to piekarnik ustawiamy na 180 stopni grzałka góra dół. Ciasto będzie gęstrze ale dalej będzie można go wylać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, łyżeczkami nakładamy trochę ciasta tak by powstały kropki ciasto jeśli nałożymy kulkę rozleje się na płaskie kółko. po rozłożeniu ciastek na blachę włożyć do piekarnika i piec ok 7-15 minut, aż trochę stwardnieją od góry. Ciastka wyjąć z piekarnika ciastka będą miękkie od góry ciastka zostawić na 2-3 minuty do ostygnięcia i gotowe. SMACZNEGO:)
Komentarze