Ryż na mleku z malinami i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wspaniały przepis na podwieczorek dla malucha

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    200 gramów ryżu jaśminowego
    400 ml mleka
    1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią

    1/2 szklanki malin
    1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
    Łyżeczka miodu
    Szczypta kardamonu
    4 kostki gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ryż na mleku z malinami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnuszka wsypuję ryż, dodaję cukier z wanilią i mleko. Podgrzewam ryż przez około 25 minut, aż stanie się miękki i wchłonie cały płyn.
    W międzyczasie szykuję maliny. Umyte owoce, przekładam do małego garnuszka, podlewam łyżką wody, dodaję cukier z wanilią i kardamon, gotuję około 5 minut, owoce mają puścić sok.
    Ryż przekładam do miseczek, polewam sosem malinowym, posypuję posiekaną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Maliny Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować