Ryba nie całkiem po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gryczaną mielimy w młynku, aby uzyskać mączkę. Dokładnie mieszamy z pozostalymi składnikami panierki, aby uzyskać ciasto o konsystencji odrobinę gęstrzej niż ciasto naleśnikowe. Odstawiamy na chwilę, aby ciasto odpoczęło.
2.Marchew (każdy kolor w osobnym naczyniu) gotujemy ok. 15 minut. Cebule kroimy w półkrążki i przysmażamy na patelni. Dodajemy kmin rzymski. Mieszamy. Ścieramy po 1 kolorowej marchwi (bez czarnej). Mieszamy. W garnku przygotowujemy zalewę. Paprykę konserwową kroimy w paseczki. Wszystkie składniki łączymy i delikatnie mieszamy.
3.Rybę maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Układamy: warzywa w sosie, rybę, warzywa w sosie, rybę i warzywa w sosie. Zostawiamy na kilka godzin, aby wszystko się "przegryzło". Podajemy w towarzystwie kolorowych marchewek i np. z ziemniakami z wody.
Komentarze