Ryba po japońsku

  • wyświetlono: 2326 |
  • dodany do książki kucharskiej: 14 |
  • polecenia: 0

Ryba po japońsku do doskonałe danie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smażona ryba w panierce, zanurzona w słodko-kwaśnym sosie, z chrupiącymi warzywami - może stać się ulubioną potrawą rybną. Polecam!

IMG_1607 — kopia
  • 8 porcje
  • Łatwy

Składniki

1 kg filetów z ryby ( u mnie dorsz i mintaj)
2 cebule
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki konserwowych
przyprawa warzywna
2 jajka 
mąka i bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Zalewa: 2 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
mały koncentrat pomidorowy
4 łyżki keczupu
4 łyżki cukru
4 łyżki octu ( u mnie jabłkowy)
sól, pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po japońsku

  • ryba po japońsku1. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a ogórki i paprykę (po osączeniu) w słupki. Filety rozmrozić (jeśli mrożone) i pokroić na mniejsze kawałki. Opłukane i osuszone przyprawić solą (lub przyprawą do ryb). Odstawić na kilka minut w chłodne miejsce.
  • ryba po japońsku2. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Tak przygotowane filety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym.
  • 3. Wszystkie składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i gotujemy jeszcze ok. 3 minuty na małym ogniu. Ostudzić. Rybę i warzywa układać warstwami, a następnie zalać przestudzoną zalewą. Wstawić w chłodne miejsce, żeby smaki się przegryzły.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

danie rybneboże narodzenieprzystawka na zimnosandaczryba smażonamntaj
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-1wepcjg

Dodane przez: xamelka1

Ryba po japońsku

Taką rybkę bardzo lubią moi bliscy,...

ryba po japońsku

Dodane przez: iziona

Ryba po japońsku

Ryba która się nadaje na świeta...

ryba po japońsku

Dodane przez: justi2401

Ryba po japońsku z ananasem

Uwielbiam połączenie ryb z owocami....

ryba po japońsku

Dodane przez: klaudia0318

Ryba po japońsku

Polecam na wigilię jak i na inne...

Rybka po japońsku

Dodane przez: aleksandraxz

"Moja" ryba po japońsku

Świetnie smakuje, zdrowa, zastępuje...

RYBA NIE CAŁKIEM PO JAPOŃSKU

Dodane przez: tulcia

RYBA NIE CAŁKIEM PO JAPOŃSKU

Bardzo smaczna ryba, ciekawa panierka...