Ryba po japońsku

  • wyświetlono: 23010 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Jak wiadomo ryba po japońsku ma tyle samo wspólnego z Japonią, co ryba po grecku z Grecją. Na pewno obie łączy jedno: są bardzo popularne w Polsce i niezwykle smakowite. Danie przepyszne, delikatna i słodko-kwaśna zalewa i chrupiąca rybka. Pychota!!!

Kinia1984
  • 40min

Składniki

1 kg. ryb (filet - morszczuk, mintaj)
2 duże czerwone papryki
3 duże cebule
5 ogórków kiszonych


Ciasto naleśnikowe:
1 jajko, 3 łyżki mąki, troszkę mleka, 1 łyżeczka "Vegety"

Zalewa:
2 szklanki wody,
2-3 łyżki cukru,
4 łyżki octu,
szczypta soli,
1/2 szklanki oleju,
1 mały przecier pomidorowy,
4 łyżeczki pikantnego ketchupu,
ziele angielskie,
liść laurowy,
pieprz mielony

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po japońsku

  • 1. Przygotowujemy ciasto, rybę kroimy na kawałki obtaczamy w cieście i smażymy. Składniki zalewy wlewamy do gwarna i gotujemy około 20 minut. Paprykę i korniszony kroimy w paseczki, cebulę w krążki. Usmażoną rybę przekładamy na przemian warstwami warzyw. Na koniec całość polewamy zalewą.

Porady

Podobnie jak ryba po grecku najlepiej smakuje co najmniej po nocy spędzonej w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilrybasezonowe_przysmakiryba po japońskudnie świąteczne

Komentarze

Podobne przepisy

ryba po japońsku

Dodane przez: justi2401

Ryba po japońsku z ananasem

Uwielbiam połączenie ryb z owocami....

ryba po japońsku

Dodane przez: Klaudia0318

Ryba po japońsku

Polecam na wigilię jak i na inne...

image-08fta47

Dodane przez: deptusia

ryba po japońsku

przepis dostałam od swojej koleżanki,...

ryba po japońsku

Dodane przez: iziona

Ryba po japońsku

Ryba która się nadaje na świeta...

RYBA NIE CAŁKIEM PO JAPOŃSKU

Dodane przez: tulcia

RYBA NIE CAŁKIEM PO JAPOŃSKU

Bardzo smaczna ryba, ciekawa panierka...

Rybka po japońsku

Dodane przez: aleksandraxz

"Moja" ryba po japońsku

Świetnie smakuje, zdrowa, zastępuje...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE