PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ryba po japońskuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/98/7c48f362ae0a0ad31b732b121ce0ead6d4c2c567.jpeg36482548http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ryba-po-japonsku-89
1.
Rybę kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy przyprawą warzywną i solą.
2.
Z podanych składników na ciasto przygotowujemy bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Obtaczamy w nim kawałki ryby i smażymy na oleju z obu stron (najpierw rybę kładziemy na mocnym ogniu, aby ciasto się ścięło, a później zmniejszamy płomień, aby usmażyć rybę).
3.
Składniki na zalewę łączymy i zagotowujemy.
4.
Cebulę siekamy i smażymy na oleju. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Całość łączymy.
5.
Na dno miski wykładamy kolorową warstwę warzyw, na nią układamy warstwę usmażonych kawałków ryby, potem znów przekładamy warzywami i tak aż do wyczerpania składników, przy czym ostatnią warstwą są warzywa. To wszystko zalewamy gorącą zalewą. Podajemy na zimno.
Komentarze