Różowe jajka (jajka w zalewie buraczanej)

  • wyświetlono: 1066 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Dzięki naturalnemu barwnikowi z buraków otrzymujemy zaskakujący efekt różowego jajka

IMG_20200519_112552
  • 12 porcje
  • 720min
  • Łatwy

Składniki

6 jajek,
2 -3 łyżki octu jabłkowego,
pół szklanki wody,
pół szklanki koncentratu buraczkowego,
2-3 liście laurowe,
3 ziela angielskie,
5 ziarenek czarnego pieprzu,
szczypta soli,
szczypta soli czosnkowej

Sposób przygotowania przepisu:

Różowe jajka (jajka w zalewie buraczanej)

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki.
    Wodę mieszamy z octem, koncentratem oraz przyprawami.
    Wkładamy jajka do zalewy na min. 12 godzin do lodówki.

Porady

Moje jajka były w zalewie 12 godzin, ale im dłużej tym bardziej będą one różowo - bordowe.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaWielkanocróżowe jajkaburaczane jajka

Komentarze

Podobne przepisy

JAJKA W KOSZYCZKU Z BOCZKU

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA W KOSZYCZKU Z BOCZKU

Idealne na śniadanie, świetne jako...

JAJKA Z SERKIEM MASCARPONE

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA Z SERKIEM MASCARPONE

Pomysł na smaczne i tanie jajka...

Wiosenne jajka faszerowane

Dodane przez: Lidka Bawolska

Wiosenne jajka faszerowane

Przekąska nie tylko na święta wielkanocne....

jajka faszerowane

Dodane przez: sarusczarus

jajka faszerowane

Idealne danie na każdą okazje

Jajka faszerowane-kurczaczki wielkanocne

Dodane przez: Joanna Kryla

Jajka faszerowane-kurczaczki wielkanocne

Łatwe w przygotowaniu, smaczne,...

Faszerowane jajka wielkanocne

Dodane przez: codziennikkulinarny

Nadziewane jajka wielkanocne

Dziś dzielę się z Wami szybkim...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE