Różowe jajka (jajka w zalewie buraczanej)

4.5 (178 ocen)

  • 12 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dzięki naturalnemu barwnikowi z buraków otrzymujemy zaskakujący efekt różowego jajka

  • 12 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek,
    2 -3 łyżki octu jabłkowego,
    pół szklanki wody,
    pół szklanki koncentratu buraczkowego,
    2-3 liście laurowe,
    3 ziela angielskie,
    5 ziarenek czarnego pieprzu,
    szczypta soli,
    szczypta soli czosnkowej
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przekąski

Różowe jajka (jajka w zalewie buraczanej) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki.
    Wodę mieszamy z octem, koncentratem oraz przyprawami.
    Wkładamy jajka do zalewy na min. 12 godzin do lodówki.

Porady

Moje jajka były w zalewie 12 godzin, ale im dłużej tym bardziej będą one różowo - bordowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować