Jajka w zalewie kminkowej

  • wyświetlono: 4604 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Nie przepadam za kminkiem więc nie byłam do tego przepisu zbyt optymistycznie nastawiona. Jednak zgodnie z zasadą, że wszystkiego trzeba spróbować przygotowałam je po raz pierwszy. Są smaczne i zaskakujące. Świetne na grzankę czy kanapkę.

Kloruś

Składniki

6 jajek
1l wody
40g kminku (nie mielony)
pół łyżki soli
łupinki z czterech cebul

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka w zalewie kminkowej

  • 1. Jajka ugotować na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli lub octu. Ostudzić i opłukać ze wszystkich stron tak aby skorupka jaka była popękana. Wodę zagotować z łupinami cebul, kminkiem i solą. Gotować 15-20 minut. Odcedzić i ostudzić. Jajka umieścić w szklanym słoiku i zalać zalewą. Pozostawić w lodówce na 3 dni. Można jeść na zimno lub ciepło, z szynką, grzanką lub sałatką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babciJajkaWielkanocjajakminekJajka faszerowanedania wielkanocnejajka w zalewiejaka w kminkujaja w zalewiejaja w kminku

Komentarze

Podobne przepisy

Filety w zalewie pomidorowej

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

FILETY W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Smaczna potrawa podana na zimno...

Śledzie w pikantnej zalewie

Dodane przez: Iwona75

Śledzie w pikantnej zalewie

Śledzie w pikantno-słodkiej zalewie...

Klopsiki w zalewie octowej

Dodane przez: ewaeu

Klopsiki w zalewie octowej

To doskonała przekąska , doskonała...

Śledź opiekany w zalewie octowej

Dodane przez: LucyG

Śledź opiekany w zalewie octowej

Śledzika po prostu nie może zabraknąć...

ryba w zalewie octowej

Dodane przez: Martyna1991

Sola w zalewie octowej

Danie typowo Wigilijne.W mojej...

Schab gotowany w zalewie

Dodane przez: weronika_m

Schab gotowany w zalewie

Aromatyczny schab gotowany w zalewie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE